PLEJE AF SMYKKER

Smykker har brug vedligeholdelse, og for at forlænge holdbarheden anbefaler jeg, at du bør undgå at bære dine smykker, når du går i bad, gør rent, dyrker sport, går i haven m.v. Beskyt dine smykker mod slag og ridser. Lad ikke smykkerne komme i kontakt med neglelakfjerner, lotion, parfume, hårspray, opløsningsmidler eller andre kemikalier.

Når du ikke bærer smykkerne, anbefaler jeg, at du opbevarer dem i en smykkepose, en tillukket plastpose eller i et smykkeskrin, hvor smykkerne ligger adskilt, så de ikke ridser hinanden.

Rens smykkerne regelmæssigt. Til dette bruges en blød klud, neutralt rengøringsmiddel og lunkent vand.
Du skal holde dine perlesmykker fra opvaskemiddel og parfume, da de vil miste deres glans.

Sølvsmykker anløber over tid, og når de påvirkes af ilt, kommer dette til udtryk som mørkfarvede pletter også kaldet oxidering. Dette er en naturlig proces og er derfor ikke en reklamation.

Ved oxidering kan du bruge en sølvpudseklud eller dyppe smykket i flydende sølvrens i maks. 5 sek. Herefter skylles smykket i vand og pudses med en tør og blød klud. Processen kan gentages, men efterlad aldrig dit smykke i rensevæsken i længere tid end foreskrevet, da sølvsmykker med belægning kan miste farven.